Portrait of a smiling businesswoman

HEIC-fil – hvad er det, og hvad kan det bruges til?

En af nutidens innovationer inden for digital asset management er HEIC (High Efficiency Image Format), et banebrydende billedfilformat, der er designet til at give fremragende billedreduktion uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

HEIC bruger avancerede komprimeringsalgoritmer til at reducere billedstørrelsen, hvilket gør det muligt at reducere filstørrelsen betydeligt, samtidig med at billedets oprindelige klarhed og detaljer bevares.

En af de mest betydningsfulde funktioner i HEIC-billedfilformatet er dets indbyggede understøttelse af miniaturebilleder. Thumbnails spiller en vigtig rolle i DAM-løsningen, da de giver et hurtigt preview af billederne, uden at man behøver at åbne filen. Denne understøttelse giver DAM-brugere mulighed for hurtigere browsing og dermed mere effektiv datahåndtering. Fordelene ved HEIC’s understøttelse af thumbnail-billeder er bl.a:

  • Hurtig visuel præsentation: brugere kan hurtigt identificere og finde filer
  • Forbedret brugeroplevelse: thumbnails gør arbejdet mere effektivt ved at reducere den tid, der bruges på at søge efter filer.
  • Optimeret opbevaring: miniaturebilleder fylder betydeligt mindre end billeder i fuld størrelse.

Efterhånden som det digitale miljø udvikler sig, skal digital asset management-løsninger tilpasse sig nye teknologier og filformater – HEIC og andre alsidige filformater forbedrer oplevelsen af DAM-løsninger.

Vidste du, at ImageBank X understøtter HEIC-filformatet, og at der ikke er nogen filformatbegrænsninger? Kontakt os, og lad os tale mere om det!

 

Bestil en gratis demo af ImageBank X

Tags: No tags
0

Comments are closed.